OSU Dixon Recreation Center Racquetball Court Conversions

Located at the heart of the Dixon Recreation Center, this project completely transformed  three underutilized racquetball courts into open and active fitness spaces. Two of the former courts were connected with a tall new opening, directly linking a new functional fitness training studio with an Olympic lifting and combative fitness studio. The third court was remade into a cycling studio with updated lighting and sound systems to create unique group cycling experiences. OSU priorities included maximizing direct student impact and creating spaces that provide a welcoming, inclusive, and safe environment for all.

The cycling studio includes state-of-the-art  lighting and sound systems, enabling instructors to create varied and dynamic workout environments.

The functional training studios provide a variety of areas and equipment  for cross functional training and include Olympic powerlifting stations and an array of speed and heavy bags.

New entries and overlook areas were created, dramatically increasing the visual connection between the activity of the rooms and the adjacent corridors on two floors.

Location
Corvallis, OR

Size
2,260 sf renovation

Completion
2019

Collaborators
KPFF Structural
PAE
Luma Lighting Design
GBC Construction

Photography
Pete Eckert